dimecres, 18 de novembre del 2009

Alacant



Alacant és la segona ciutat del País Valencià. Situada en la costa mediterrània, compta amb una població de 333.408 habitants (2008), i és la capital de l'Alacantí i de la província d'Alacant. Forma una conurbació de més de 455.260 habitants amb Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan d'Alacant, Mutxamel i El Campello. A més a més, l'àrea metropolitana d'Alacant-Elx té uns 760.000 habitants.

És la capital política i administrativa de la província (quarta província d'Espanya en habitants), encara el seu influx comercial i cultural no es tan fort en algunes de les localitats de la província com Alcoi (més vinculada a València) o Oriola (amb vinculacions amb Múrcia).

És una ciutat eminentment turística i de serveis. Lingüísticament és una ciutat situada dins del territori històric catalanoparlant però la realitat és que el castellà hi és present de manera gairebé única, situació reforçada als últims anys atès que compta amb un 10% de població estrangera, majoritàriament de l'Amèrica Llatina. L'ús del valencià en aquest territori és petit, però la majoria sap utilitzar-lo, o com a mínim l'entén.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada